Siden
oprettet
14. november 2002


Siden
opdateret
12. marts 2023

Til forsiden

Til aneoversigten

Skriv til mig

Johan Christian Marius DaugstrupSøn af August Møller og
Birgitte Marie Sørensen

Født: 28. november 1869 i Aarhus

Døbt: 4. september 1870 i Vor Frue kirke, Hasle herred, AarhusDød: 11. maj 1932 i Årby, Ars herred, Holbæk amt

Begravet: 16. maj 1932 i Årby kirke, Ars herred, Holbæk amt.Stilling: Montageinspektør

Forlovet med: Thora Hermandine Næhr

Børn:
Martha Johanne Viola Sørensen
Født: 15. marts 1903 i Ordrup

Gift med: Vilhelmine Kathrine Bojsen i 1908 (dato og sted ikke fundet)

Børn:
Agne Brita Mary Bojsen Daugstrup
Født: 22. november 1909 i Bjerring, Middelsom herred, Viborg amtJohan Christian Marius Daugstrup f. Sørensen var født uden for ægteskab. Kirkebogen oplyser blot, at den udlagte far var en gartner August Møller fra Sjælland, så han har ingen kontakt haft med sin far.


Ved folketællingen i 1880 bor Johan Christian Marius Daugstrup som 10-årigt plejebarn hos bedsteforældrene Peter og Christine Marie Sørensen i Ågade i Århus. Hans mor var allerede i 1872 flyttet til København, hvor hun gifter sig med hans senere adoptivfar Rasmus Peter Daugstrup.


Ved folketællingen i 1885 bor Johan Christian Marius Sørensen, senere Daugstrup, med sin mor og adoptivfar i Pilestræde 84 på 1. sal i forhuset. I den lille lejlighed har familien to logerende, formentlig brødre Christian og Niels Nielsen, begge fra Varde og snedkere.


Ifølge Politiet Registerblade boede Johan Christian Marius Daugstrup, eller rettere Sørensen, som han hed inden navneændringen, på flere adresser rundt om i København.

Han var udlært som maskinarbejder. I en periode var han forlovet med Thora Hermandine Næhr og kom i hjemme hos hende og forældrene på Fredensvej 48 i Ordrup. Men da hun blev gravid, brød han forlovelsen. På dette tidspunkt boede han i Øster Farimagsgade 15, København sammen med sin mor og adoptivfar.

Han havde aldrig siden kontakt med Thora Hermandine Næhr og datteren Martha.

I 1918 ændrede han sit efternavn fra Sørensen til Daugstrup, og 2. marts dette år fik han det nye navnebevis af Bregentved-Gisselfelds kirkes kontor.


Johan Christian Marius Daugstrup og hans familie ved folketællingen 1930 i Årby. Heraf fremgår det at han var ansat ved NVE, og at hans kone kom fra Thisted.


Kalundborg Avis bragte 11. maj 1932 en nekrolog over Johan Christian Marius Daugstrup.
Aarby kirke hvor Johan Christian Marius Daugstrup blev begravet. Udateret foto.
Til forsiden

Til aneoversigten

Til toppen

Write me