Siden
oprettet
15. november 2002


Siden
opdateret
5. november 2023

Til forsiden

Til aneoversigten

Skriv til mig

Valdemar JensenPortræt
Udateret portræt af Valdemar Jensen uden fotografnavn.


Søn af Niels P. Jensen og
Kirstine M. Andersen

Født: 1877 Dronninglund sogn, Dronninglund herred, Hjørring amt

Døbt: 6. maj 1877 i Dronninglund kirke, Dronninglund herred, Hjørring amt


Faddere: Moderen, madam Jensen, N. Jensen (Kilde: kirkebogen)

Død: (sted og dato ukendt)

Begravet: (sted og dato ukendt)

Stilling: maskinarbejder - fyrbøderStået i forhold til: Ellen Marie Olsen

Børn:
Hans Valdemar Olsen
Født: 1. september 1903 på Den kgl. Fødselsstiftelse, KøbenhavnIfølge familieoverleveringen skal Hans Valdemar Olsens far hedde Valdemar Jensen og komme fra Asaa i Dronninglund sogn. I kirkebogen for Dronninglund fødes der i perioden 1870-85 kun ovennævnte Valdemar Jensen. I Ellen Marie Olsens fotoalbum er der på første side ovenstående fotografi af Valdemar Jensen, som har en vis lighed med Hans Valdemar Olsen.


Ifølge Politiets Registerblade bor Valdemar Jensen forskellige steder i København.


Da Ellen Marie Olsen opretter en børnebidragssag mod ham, opgives adressen at være hos familien A. Gaarde, Lille Frydsvej 5, 3. (senere Tøndergade). Ved folketællingen i 1906 er Valdemar Jensen ikke nævnt på adressen, men fruen i huset hedder Elise Kristine Gaarde, født Jensen i Dronninglund. Og det stemmer med, at Valdemar Jensen har en 12 år ældre søster som døbes Elise Kristine Jensen i 1865 i Dronninglund med samme forældre som Valdemar Jensen.


Valdemar Jensen er atter i København i januar 1905, hvor Ellen Marie Olsen får genoptaget børnebidragssagen mod ham i Københavns Overpræsidium. Han indvilger i at betale halvandet års bidrag frem til 1. marts 1905, og derefter 84 kr. om året.


Valdemar Jensen betaler tilsyneladende ikke som aftalt, og børnebidragssagen tages op i Statsamtets Overpræsidium i 1905. Heraf fremgår det, at Valdemar Jensen har bopæl hos sin mor i Asaa.


Ifølge oplysningerne i bidragssagen var Valdemar Jensen forhyret som fyrbøder på skibet F.C. Andersen. Skibet var ejet af det danskejede rederi Nielsen, Andersen & Company hjemmehørende i Newcastle upon Tyne i England. F.C. Frederiksen var bygget på værftet Wm. Dobson & Co., Newcastle, i 1893. (Udateret foto.) Senere skiftede skibet navn til Gjertrud og ejer til Dampskibs A/S Hiram. 1. oktober 1918 blev Gjertrud torpederet af den tyske ubud UB112 på en sejlads mellem Newport og St. Malo i Frankrig med kul. Gjertrud sank 2 sømil vest for Lizard.


Valdemar Jensen er åbenbart gået i land, for i folketællingen 1906 nævnes han som smed og boende hos sin mor og bror i Asaa.


Valdemar Jensen betaler åbenbart ikke børnebidraget som oprindelig aftalt, og i 1917 rejses sagen igen. Heraf fremgår det, at han skulle være rejst til Amerika.


Igen i 1920 er den gal igen, og sagen rejses på ny. Ellen Marie Olsen oplyser, at han skulle være rejst til Amerika for 14-15 år siden, altså i 1905-1906. Det kan ikke være helt rigtigt, for i 1906 nævnes han i folketællingen for Asaa. Ellen Maie Olsen mener desuden, at han i 1920 igen skulle opholde sig i Danmark, men han er forgæves blevet efterlyst året inden, som det fremgår af notaterne i sagen.Til forsiden

Til aneoversigten

Til toppen

Write me