Siden
oprettet
20. september 2004


Siden
opdateret
5. december 2017

Til forsiden

Til sporvogne

Tilbage

De kjøbenhavnske Sporveje

Nordre Frihavnsgade Trianglen Blegdamsvej Skt. Hans Torv Fælledvej Blågårdsgade Åboulevarden H.C. Ørstedsvej Alhambravej Enghave Plads


Den første elektriske linie med luftledninger var Enghavelinien, som gik fra Enghave Plads til endestationen på Nørrebro i en vendesløjfe ad Griffenfeldsgade, Bangertsgade, Kapelvej og Nørrebrogade. Linien blev åbnet 1. august 1901.

18. august 1901 åbnede den elektrificerede Blegdamslinie, som i store træk baserede sig på Kjøbenhavns Forstæders Sporveisselskabs linie af samme navn, bortset fra at endestationen var lagt helt ud til Strandboulevarden.

19. juli 1902 blev de to linier delvist lagt sammen, og få måneder senere fik linien navnet Linie 3. Farven var sort skrift på hvid bund. Ruten fremgår af ovenstående kort. På Enghave Plads måtte passagerne skifte fra de toetages vogne til en enetages, som kørte videre ad Enghavevej til remisen på den anden side af jernbanen.

Fra 1910 kørte hver anden vogn på søn- og helligdage helt til Charlottenlund. Ellers skete der ingen ændringer af linien inden den kommunale overtagelse i 1911.

På kortet er indsat link til fotografier, som viser sporvogne i drift på linjen de pågældende steder. Ellers følg nedenstående links.

Nordre Frihavnsgade

Trianglen

Blegdamsvej

Skt. Hans Torv

Fælledvej

Griffenfeldsgade
(ikke med på ovenstående kort)

Blågårdsgade

Åboulevard

H.C. Ørstedsvej ved Åboulevard

H.C. Ørstedsvej

Alhambravej

Enghave Plads
Til forsiden

Til sporvogne

Til toppen

Tilbage