Siden oprettet 13. december 2004

Siden opdateret 1. januar 2007

Til forsiden

Tilbage

Skriv til mig

Soldaterfotografier 7

Hos marskandisere og på loppemarkeder har jeg gennem tiden bl.a. købt portrætter af danske soldater. Nedenstående billeder hænger sammen. Det er tydeligvis amatørfotos, men de er formentlig blev fremkaldt hos en professionel, idet de alle er stemplet på bagsiden med et nummer og bynavnet Ringsted. Tiden er antageligvis i slutningen af 1940erne eller begyndelsen af 1950erne. Alle billeder måler 11 x 6,7 cm.

Nu prøver jeg på denne vis, om nogle af jer derude kan identificere personerne. Skriv også til mig, hvis du har supplerende oplysninger eller kommentarer om våbenart, tidspunkt, grad o.s.v. Brug venligst fotografiets nummer som reference, når du skriver.

Fotografi Kommentarer
Soldaterfotografi 60
Niels Blangsted-Jensen skriver om billederne 60-73:

Billedet (nr. 72) viser hovedvagten på Ringsted kaserne ud mod Teglovnsvej. Man kan ane kasernegadens træer.

Af billederne i sneen viser de fleste en engelsk 25 pds kanon, med ammmunitions trailer og Quad traktoren. Dansk betegnelse 88mm feltkanon M/45 E.

Mit gæt er, at billederne er fra ABS = Artilleriets Befalingsmands skoler, der lå i på Ringsted Kaserne fra 1952 og flyttede til Varde engang i halvfjerdserne.

Danmark fik amerikansk materiel fra 1950, hvor vi indtrådte i NATO, men da vi fra krigens slutning var udrustet med engelsk, har man uddannet på det engelske i begyndelsen af halvtredserne, indtil det amerikanske tilgik.
Soldaterfotografi 61
Soldaterfotografi 62
Soldaterfotografi 63
Soldaterfotografi 64
Soldaterfotografi 65
Soldaterfotografi 66
Soldaterfotografi 67
Soldaterfotografi 68
Soldaterfotografi 69
Til forsiden

Tilbage

Skriv til mig

Til toppen