Siden
oprettet
23. september 2004


Siden
opdateret
18. januar 2008

Til forsiden

Til sporvogne

Tilbage

De kjøbenhavnske Sporveje

Strandvejen ved Frederikkevej Husarkasernen Trianglen Østerbrogade ved Søerne Lille Triangel Øster Farimagsgade Nørre Farimagsgade Vester Farimagsgade Rådhuspladsen Sølvtorvet Østerbrogade ved Strandboulevarden Kommunehospitalet Jernbanegade

Farimagsgadelinjen var en fortsættelse af Kjøbenhavns Forstæders Sporveisselskabs linie af samme navn. Som den anden linie efter sammenslutningen blev den elektrificeret den 10. september 1901. I april 1902 forlængedes den midlertidigt til Slukefter i Hellerup.

I november 1902 fik den navnet Linie 4. Farven var grøn skrift på hvid bund. Samtidig forkortedes linien til Husarkasernen på Østerbrogade. I årene efter forlængedes strækningen i etaper helt til Klampenborg. Driften blev varetaget i samarbejde med De kjøbenhavnske Sporvejes datterselskab Tuborg-Klampenborg Elektriske Sporvej. I 1908 afkortedes Linie 4 til Svanemøllen, mens en ny Linie 14 nu overtog kørslen til Klampenborg.

På kortet er indsat link til fotografier, som viser sporvogne i drift på linjen de pågældende steder. Ellers følg nedenstående links.

Til forsiden

Til sporvogne

Til toppen

Tilbage