Siden
oprettet
17. juni 2011


Siden
opdateret
28. oktober 2023

Til forsiden

Til aneoversigten

Skriv til mig

Jacob JustesenSøn af ukendt far og
ukendt mor

Født: Omk. 1686 i Fredericia (sted og dato endnu ikke fundet)

Døbt: (sted og dato endnu ikke fundet)

Død: 1750 i Fredericia, Elbo herred, Vejle amt

Begravet: 23. september 1750 i Michaelis kirke, Fredericia, Elbo herred, Vejle amt

Sct. Nicolai sogns kirkebog

Stilling: Hattemager

Gift: Mette Marie Pedersdatter

Børn:
Maren Jacobsdatter

Kirsten Jacobsdatter
Født: Omk. 1727

Anne Sophie Jacobsdatter (sted og dato endnu ikke fundet)
Født:
Jacob Justesen får borgerskab som hattemager i Fredericia 23. marts 1713, hvor det nævnes, at han er født i Fredericia. (Kilde: Borgerskaber i Fredericia i årene 1670-1724, 1818 og 1827-1852, udgivet af Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og omegn i 2004)

Jacob Justesen er nævnt i en indberetning fra 1735 - den såkaldte Stiftsrelation - hvor han bor i eget hus i Vendersgade i Fredericia. Han beskrives som "handler lidet med norske Varer, Fisk og andet, dermed han sig og mesten ernærer". Foruden dette erhverv som købmand nævnes han også i kategorien Hattemagere med ordene "Er tilforn anført blandt Kiøbmændene".

Jacob Justesen havner i 1738 i en trætte med toldinspektør Christian Sigfred Tautenberg, og sagen trækker ud, som det fremgår af Nygaards Sedler.

Jacob Justesen boede i Vendersgade på hjørnet af Sjællandsgade. Huset havde oprindelig nr. 295 svarende til nutidens nr. 43. Der blev i mange år efter Jacob Justesens død drevet købmandshandel fra ejendommen. Der er dog ingen spor efter den i dag, hvor der er opført ældreboliger.


På ovenstående foto fra juni 2011 ses hjørneejendommen, hvor tidligere Jacob Justesens hus lå.


Michaelis kirke i Fredericia hvor Jacob Justesen blev begravet. Udateret foto af Johannes W. Jørgensen, Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn.
Til forsiden

Til aneoversigten

Til toppen

Write me